lördag 3 november 2012

Chicken Tikka Masala

4 personer


  • 500 gram kycklingfiléer (bröst el lår)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st påse tikka masala-krydda (40 g)
  • 1,5 dl sötmandel
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  1. Skär kycklingfiléerna (om det är bröst) i bitar, ca 4 cm. Strimla lök och vitlök. Bryn i smör- & rapsolja i stekpanna eller kastrull. Salta och peppra.
  2. Blanda i ingefära, tikka masala-krydda, sötmandel och krossade tomater. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Ta ur kycklingbitarna och lägg på ett fat. Mixa såsen med stavmixer eller i matberedare tills den blir nästan slät. Lägg i kycklingen igen och tillsätt grädde och yoghurt. Låt koka ytterliggare 2 minuter, men akta så det inte bränner i botten!
  4. Servera med basmatiris, en sallad och nygräddade naan-bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar