Chicken Tikka Masala
4 personer
- 500 gram kycklingfiléer (bröst el lår)
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 st påse tikka masala-krydda (40 g)
- 1,5 dl sötmandel
- 400 gram krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl matyoghurt (10 %)
- Skär kycklingfiléerna (om det är bröst) i bitar, ca 4 cm. Strimla lök och vitlök. Bryn i smör- & rapsolja i stekpanna eller kastrull. Salta och peppra.
- Blanda i ingefära, tikka masala-krydda, sötmandel och krossade tomater. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Ta ur kycklingbitarna och lägg på ett fat. Mixa såsen med stavmixer eller i matberedare tills den blir nästan slät. Lägg i kycklingen igen och tillsätt grädde och yoghurt. Låt koka ytterliggare 2 minuter, men akta så det inte bränner i botten!
- Servera med basmatiris, en sallad och nygräddade naan-bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar