lördag 12 december 2009

Djur på Tioman Island

 

 
Igår tog vi en liten äventyrspromenad genom djungeln till en intilliggande by. Lite snårigt och man fick klättra lite men det tog bara ca 40 minuter.
På vägen genom djungeln sprang vi bl.a. på ormen på bilden. Osäker på vad det är för sort dock. När vi kom fram så fanns där ett antal olika små resorts som har stängt nu men verkar mysigt när det väl är öppet under säsong. Nu fanns där bara lite sömniga invånare som knappt märkte av oss när vi gick och flanerade mellan husen. Apan på bilden var det första som mötte oss när vi kom ut ur djungeln. Den var fastkedjad vid en sten och inte alltför vänlig - med all rätt. Trist att man ska behöva se en fastkedjad apa, men vi såg även ett par rejält stora apor som sprang omkring, men de var väldigt skygga.
Vid en sophög smaskade den enorma varanen på bilden glatt bland soporna.


Idag blir det eventuellt en massage till som ingår, annars mest sol och bad igen.
Har kommit och gått en del olika gäster som bara stannar här ett par dagar. Vi stannar här längst av alla. Vi kanske följer med in med båten en dag när de ska hämta och lämna besökare för att få oss en utflykt, och kanske drar vi också till ett intilliggande vattenfall som ska vara fint också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar